Nieuwe benamingen

15 oktober 2018 Nieuwe benamingen

Het aantal beschikbare brandstoffen en gasproducten is de afgelopen jaren toegenomen. Hierdoor is het wellicht niet altijd even duidelijk welk type brandstof geschikt is voor uw voertuig. Daarom wil de Europese Unie het voor consumenten makkelijker maken om de juiste brandstof te kiezen die voor hun voertuig geschikt is. De Europese Commisie voor standaardisatie (CEN), heeft voorschriften opgesteld die er voor moeten zorgen dat de symbolen voor brandstoffen gestandaardiseerd worden in Europa. Deze symbolen worden “identifiers” genoemd. In de toekomst zult u deze identifiers terugvinden op 3 locaties: in de tankklep van uw nieuwe voertuig, op de brandstofpomp en op het vulpistool.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 12 oktober 2018 zijn er nieuwe brandstofstickers zichtbaar op alle pompen van alle tankstations en op nieuwe voertuigen binnen de Europese Unie. Door middel van deze stickers kunt u overal in de Europese Unie gemakkelijk de juiste brandstof voor uw voertuig herkennen.

Via de verschillende stickers wordt er onderscheid gemaakt tussen drie hoofdgroepen met elk een herkenbare vorm:

◾Benzine herkent u aan de ronde sticker, het getal na de E geeft het maximumpercentage bio-componenten aan dat er in verwerkt mag worden.
◾Diesel herkent u aan de vierkante sticker, het getal na de B geeft het maximumpercentage biodiesel-component aan dat er in verwerkt mag worden.
◾Gas herkent u aan de ruitvormige sticker, de letters in de ruit geven aan welk type gas er getankt kan worden.

Een voorbeeld van al deze stickers vind u op www.nieuwebrandstofstickers.nl 

Deze stickers zijn speciaal ontwikkeld om op tankstations overal in Europa eenvoudig de juiste brandstof te kunnen vinden. De brandstoffen op de Shell stations zullen dus niet veranderen. U blijft de vertrouwde kwaliteit tanken die u van Shell gewend bent. 

Wij wensen u veilige kilometers toe.

Terug naar overzicht