Historie

IMG_14741928: Willem en Jacoba Strijbosch trouwen. Ze krijgen de kans om op de molen St. Martinus te gaan werken als zetbaas. Via het zetten van advertenties krijgen ze hun eerste 13 klanten.

1934: De zaken lopen goed en Willem en Jacoba huren de molen van de familie Rietberg. In de molen wordt graan gemalen voor boeren in en rond Didam.

In de loop van de jaren komt steeds meer vraag of ze brandstof uit Arnhem mee kunnen nemen. Niet alleen bakkers, maar ook boeren, particulieren en transportbedrijven maken dankbaar gebruik van deze brandstof.

1940-1945: Tijdens de oorlogsperiode wordt er stiekem gemalen, om zo deze barre periode door te komen. Er werd hulp verleend aan vluchtelingen. historie_tankwagen_shell_Strijbosch

Willem en Coba hebben 8 kinderen gekregen: 5 dochters en 3 zonen. Alle kinderen hielpen in de zaak mee, waarbij de drie zonen het uiteindelijk overgenomen hebben. Piet verdiept zich in de techniek en Wim in de mengvoeders. Bennie verdiept zich in de algemene zaken en de verkoop van olie, waarbij veel langs de deuren wordt gegaan om klanten te werven.

In de tijd na de oorlog gaat het hard met het bedrijf. Calve (later UTD) wordt overgenomen voor het krachtvoer. In deze periode wordt het bedrijf Shell handelaar van Gelderland.

1966: In Beltrum wordt een oliehandelaar overgenomen.In de jaren die volgen, worden nog enkele oliehandelaren overgenomen.

1975: Strijbosch huurt een deel van de olieopslag van Shell.

oude_molen2

1980: Strijbosch neemt de olieopslag van Shell over. De bevoorrading van het depot gebeurd via boten vanuit Rotterdam en vanuit Enschede met eigen tankauto’s. Strijbosch brengt op dat moment met een aantal tankauto’s Shell brandstof rond in Gelderland en Overijssel.

Vanuit de Wilhelminastraat in Didam wordt alles geregeld, waar ook een eigen tankstation is. In de jaren die volgen daalt de omzet van huisbrandolie, wardoor men zich verder verdiept in het leveren van brandstof aan tankstations, loonbedrijven, industrie en transportbedrijven.

Wim Strijbosch met de Koning

1993: Strijbosch krijgt na een (gerechtelijke) lange weg de mogelijkheid om het bedrijf te verplaatsen naar de Tatelaarweg in Didam. Op dit 15.000m2 tellende terrein bouwt men een tankstation met carwash, het hoofdkantoor, de werkplaats, opslagplaats van smeermiddelen en een brandstofdepot voor het laden van tankauto's.

1997: Bennie Strijbosch komt te overlijden. Hij heeft enkele jaren kunnen genieten van de uitbreidingen aan de Tatelaarweg.

Tot heden: Wim Strijbosch werkt op het moment dat zijn vader kwam te overlijden 3 jaar bij het bedrijf. Hij heeft, samen met zijn vrouw Dona het tankstation met carwash van de familie overgenomen. De overige bedrijven die onder de Strijbosch vlag aanwezig zijn, worden in die periode verkocht. Alleen is de kleindier winkel bij het mengvoeder bedrijf in de familie gebleven. Een neef van Wim heeft deze overgenomen. De hele oliehandel is verkocht aan Shell.

oude_tankauto1